Cases > Overheid

PNA helpt overheidsorganisaties met de digitale transformatie van kennis, informatie en processen

De overheid is volop in beweging. Digitalisering gaat weliswaar trager dan gepland, maar staat inmiddels wel hoog op de agenda van alle overheden.

PNA werkt al meer dan 25 jaar voor de Nederlandse en Europese overheid, inclusief de landelijke en Europese uitvoeringsorganisaties, gemeentes, provincies en waterschappen.

De overheid hecht van oudsher veel waarde aan zaken als democratie, veiligheid, privacy en rechtsgelijkheid; digitalisering biedt daarbij zowel kansen als risico’s, maar wetten blijven de grondslag van overheidshandelen. Gegevens worden steeds belangrijker, en burgers, gewend aan het gemak van commerciële aanbieders, eisen van de overheid dat alle informatie die zij nodig hebben op één plek te vinden is.

PNA helpt overheidsorganisaties hiermee door middel van de inzet van Wetsanalyse, een aanpak voor uitlegbaar uitvoeren van wetgeving met ICT, zodat overheden beter kunnen uitleggen welke wet- en regelgeving is toegepast, welke interpretaties hierbij zijn gemaakt en welke gegevens zijn gebruikt en/of daarvoor nodig zullen zijn. Zo maken we uitvoeringsinstanties transparanter en wendbaarder.

Meer informatie?

Frank Harmsen

Managing Director

Maak een afspraak Neem contact op

CBS

Het CBS heeft haar Werknemers Registratie Applicatie (WRA) opnieuw ingericht. Met deze applicatie wordt het carrièreverloop van medewerkers geregistreerd. Denk daarbij aan opleidingen, kennis, competenties en persoonlijke ontwikkelingsplannen.

Bekijk case

Belastingdienst

De Belastingdienst is een van de grote overheidsorganisaties die continu te maken heeft met wetswijzigingen die doorgevoerd moeten worden in haar ICT-systemen. De Cognitatie-tool van PNA maakt het mogelijk die wijzigingen sneller en traceerbaarder uit te voeren.

Bekijk case

Maak kennis met PNA