Frank Harmsen directeur/aandeelhouder PNA

Sinds 1 januari versterkt Frank Harmsen (49) als directeur/aandeelhouder PNA Group in Heerlen. Frank was voor zijn overstap partner bij EY Advisory, waar hij de afgelopen jaren zowel nationaal als internationaal verantwoordelijk is geweest voor transformatie- en digitaliseringsprojecten.

Ook in zijn nieuwe rol blijft Frank actief als bijzonder hoogleraar kennis- en informatiemanagement aan de Universiteit Maastricht. Samen met huidig directeur Maurice Nijssen gaat hij PNA Group leiden. Maurice is verheugd met de komst van Frank. “We vullen elkaar aan. Frank past met zijn achtergrond perfect bij PNA. Zijn brede praktijkervaring als organisatieadviseur van toonaangevende organisaties is zeer waardevol voor ons. Met zijn ervaring op bestuursniveau kunnen we nog meer impact hebben.”

Met de ervaring van Frank bij grote consultancypartijen als EY en Capgemini kan PNA zich verder ontwikkelen, zonder het unieke karakter van het bedrijf te verliezen. Door de komst van Frank wordt de positie van PNA in het academische en commerciële netwerk versterkt. Maurice: “Voor onze huidige klanten betekent dit dat zij nog beter geholpen worden in het traject van begin tot eind om kennis goed te borgen. Frank heeft op het gebied van consultancy een schat aan ervaring en bovendien een echte hands-on mentaliteit. Natuurlijk hoop ik samen met hem ook nieuwe klanten aan te trekken.”

Logische stap

Voor Frank is de overstap van een grote partij als EY naar PNA logisch. “Na bijna 25 jaar werkzaam te zijn geweest voor grotere bedrijven, trok het ondernemerschap. Een eigen bedrijf leek mij een interessante uitdaging, maar wat is er mooier om met gelijkgezinden samen verder te gaan? PNA past zowel inhoudelijk als qua cultuur uitstekend bij mij. Ik wil PNA met mijn ervaring helpen weer een volgende stap te zetten.”

Het hoofdkantoor van PNA is in Heerlen, een voor Frank bekende omgeving. “Ik heb altijd een zwak gehad voor het zuiden. In mijn tijd bij Capgemini heb ik een vestiging in Heerlen opgericht en geleid. Natuurlijk is PNA niet alleen aan het zuiden gebonden, we werken immers nationaal en internationaal.”

Kennis productief inzetten

PNA Group heeft de afgelopen jaren een prominente plek verworven in de markt van modellering, vastlegging en gebruik van kennis. Het bedrijf doet dit op een manier die organisaties wendbaar maakt, terwijl ze tegelijkertijd (blijven) voldoen aan wet- en regelgeving.

Maurice: “Met Frank erbij is PNA nu nog meer in staat complete vernieuwings- en transformatietrajecten bij onze klanten uit te voeren, inclusief de strategische en veranderkundige kant ervan. Samen kunnen we met PNA de wereld nog productiever en duurzamer met kennis laten omgaan.”