Professor Sjir Nijssen, onze oprichter, is op 29 april 2011 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding is hem toegekend naar aanleiding van zijn baanbrekende verdiensten op het gebied van informatieanalyse, informatiesystemen en didactiek.

Professor Sjir Nijssen spant zich al meer dan 45 jaar in om mensen efficiënter om te leren gaan met kennis. In de jaren ’70 ontdekte hij hoe je kennis zodanig kunt identificeren, analyseren en structureren dat je ermee kunt rekenen. Daardoor kan specifieke kennis in begrijpelijke taal voor een grotere groep mensen toegankelijk worden gemaakt. Daardoor kan verspilling worden tegen gegaan en kunnen bedrijven floreren in hun ondernemerschap.

Zijn inzicht vormde de voornaamste drijfveer voor het ontwikkelen van de huidige cogNIAM® methode. Een wetenschappelijke methode die centraal staat in de aanpak van PNA. Een methode die organisaties in staat stelt om – vanuit de huidige wereldstandaarden op het gebied van kennismanagement – in de praktijk duurzaam om te gaan met kennis.

Lees meer over Sjir Nijssen op Wikipedia.

Lees ook:
Computable – Sjir Nijssen krijgt lintje voor informatieanalyse
L1imburg – Lintjes voor 2011 uitgereikt in Limburg