standaard

Het is goed om ideeën te hebben en theorieën te ontwikkelen. Het is nog beter als ze wereldstandaarden worden. Met trots kan PNA dan ook zeggen dat we een leidende positie hebben in de ontwikkeling van open kennisstandaarden.

Ze vormen een erkenning van de wetenschappelijke basis van waaruit PNA werkt. Niet als doel op zich, maar functioneel en praktisch. We staan keer op keer aan de wieg om oplossingen te ontwikkelen die verder gaan dan technologie. We zijn constant op zoek naar open kennisstandaarden die waarde toevoegen aan bedrijven, hun doelstellingen en achterliggende processen.

OMG_logo-blue@2xAfgelopen jaren hebben we dan ook actief met de Object Management Group (OMG) mee gewerkt aan de ontwikkeling van de wereldstandaarden BPMN 2.0 (Business Process Model and Notation), SBVR (Semantics of Business Vocabulary and business Rules) en DMN (Decision Model and Notation). Deze standaarden hebben we daarna opgenomen in onze cogNIAM® methode, waardoor we wereldleider op het gebied van integrale kennismodellen zijn geworden.

De Object Management Group – opgericht in 1989 – is een consortium dat onder andere werkt aan de ontwikkeling en acceptatie van wereldstandaarden binnen de IT- & kennissector. Tegenwoordig ligt de focus op het ontwerpen van modellen en standaarden voor programma’s, systemen en bedrijfsprocessen. PNA is als lid van OMG én als vertegenwoordiger van de OMG binnen Europa zeer nauw betrokken bij de totstandkoming en verdere ontwikkeling van de diverse standaarden.