Workshop

Workshop BPMN 2.0

De OMG standaard Business Process Model and Notation 2.0 legt processen op detailniveau vast en is voor iedereen eenvoudig begrijpbaar. PNA legt bovendien verbanden met data, regels en semantiek binnen uw organisatie.

Aanmelden

Meer inzicht in uw bedrijfsprocessen?

Bent u werkzaam in een kennisintensieve omgeving waar de complexiteit van de procesomgeving zijn weerslag heeft op de flexibiliteit van uw organisatie? Zoekt u een opleider met veel ervaring in de praktijk waarvan uw organisatie kan mee profiteren?

Met onze Best Practice voor BPMN 2.0 krijgt u toegang tot onze brede ervaring in de praktijk en kunt u trefzeker aan de slag met dé standaard voor procesmodelleren.

Met de workshop BPMN 2.0 van PNA verkrijgt u uw kennis direct van de bron. Onze docenten hebben ruime praktijkervaring en hebben actief meegewerkt aan diverse wereldstandaarden. Bovendien leggen wij door middels van een introductie op cogNIAM verbanden tussen processen, regels, data en semantiek.

Open workshop BPMN 2.0, High Tech Campus Eindhoven:

Nieuwe data spoedig bekend.

In verband met COVID-19 worden onze workshops tijdelijk virtueel aangeboden.

Meer informatie?

Bas van de Laar

Solution manager

Maak een afspraak Neem contact op

Wat leert u tijdens deze workshop?

 • De PNA Best Practice voor BPMN 2.0.
 • Het opstellen van kwalitatief hoogstaande procesmodellen (compleet, consistent én begrijpelijk).
 • Hoe u uw business modellen door domeinexperts kunt laten valideren, zodat het resulterende business model exact weergeeft wat de business vraagt.
 • De basisprincipes van de cogNIAM methode en hoe op basis hiervan processen te relateren aan data, regels en semantiek binnen uw organisatie.

De BPMN 2.0 standaard

Business Process Model and Notation (BPMN 2.0) is de wereldstandaard voor het modelleren van bedrijfsprocessen. Met behulp van deze standaard van OMG kunnen organisaties data- en procesmodellen, inclusief business rules, naadloos met elkaar integreren. BPMN 2.0 is een standaardnotatie die voor alle stakeholders te begrijpen is.

De unieke voordelen

U leert aan de hand van onze Best Practice hoe u BPMN 2.0 kunt toepassen in uw organisatie. Deze Best Practice is eenduidig, direct inzetbaar en compact. U hoeft geen 500+ pagina’s aan standaard documentatie te bestuderen.

Gedurende de workshop wordt gebruik gemaakt van een door u geselecteerd praktijkvoorbeeld. Daarmee kan de opgedane kennis direct worden ingezet voor uw organisatie.

U krijgt inzicht in de relatie tussen processen, regels, informatie en semantiek.

U verkrijgt uw kennis direct van de bron. Onze docenten hebben ruime praktijkervaring bij (inter) nationale organisaties en hebben actief meegewerkt aan diverse wereldstandaarden, waaronder BPMN 2.0, DMN en SBVR.

pna_workshop_molecule2

De cogNIAM® methode

Tijdens deze workshop maken we gebruik van de door PNA ontwikkelde cogNIAM methode, een methode voor het in kaart brengen van niet alleen processen maar ook datamodellen, regels en semantiek van een organisatie. Door de eenvoudige voorschriften waaruit de methode bestaat is deze door elke kenniswerker te leren. Met behulp van de methode wordt kennis gestructureerd en geïntegreerd ondergebracht in een kennismodel. Vanuit dit model kan de kennis op vele verschillende manieren en vakgebieden weer productief worden ingezet binnen de organisatie, bijvoorbeeld:

 • Om aan te tonen dat de organisatie aan de gestelde regels voldoet.

 • Als startpunt voor een IT-project om kostbare analysetijd te besparen.

 • Om nieuwe medewerkers wegwijs te maken in de processen binnen de organisatie.

Aanmelden Workshop BPMN 2.0

  High Tech Campus, Eindhoven

 • 2-daagse workshop van 10:00 tot 17:00 uur inclusief lunch.
 • 4 startmomenten per jaar.
 • Beschikbaar in Nederlands en Engels.
 • € 1300,- (excl. BTW) per deelnemer. Maximaal 8 deelnemers per workshop.

Maatwerk workshop aanvragen

  Inhouse / Locatie naar keuze

 • Bepaal uw specifieke leerdoelen samen met onze docent.
 • Op maat gemaakt lespakket met o.a. eigen business case.
 • Optioneel: inhouse coaching na afloop.
 • Beschikbaar in Nederlands & Engels.

Maak kennis met PNA